Constantin Marian Tudor, comuna Gura Teghii, județul Buzău
Domnul Constantin Marian Tudor, consideră că relieful montan cu pășuni și fânețe este propice creșterii ovinelor și caprinelor, ocupație ancestrală pe aceste meleaguri. Administrează 40 ha pădure și 7.2 ha fâneață pentru a crește în condiții optime 231 ovine și caprine și 5 bovine. Este o afacere de familie, începută cu bani de la APIA și construită pas cu pas. Prețul produselor lactate și din carne este considerat mic, sunt probleme cu valorificarea acestor produse, motiv pentru care domnul Tudor se gândește că ar fi necesară înființarea unei asociații de fermieri care să înlesnească procesarea laptelui și a cărnii și distribuirea produselor.
Din fonduri proprii și-a achiziționat un tractor, o remorcă, o motocositoare și o mașină de împrăștiat gunoiul (MIG), urmărind respectarea Codului de Bune Practici Agricole (CBPA). De asemenea, domnul Constantin Tudor și-a construit o platformă individuală betonată pentru a preveni contaminarea solului și a apei cu nitrați, devenind un exemplu de bune practici în gestionarea gunoiului de grajd pentru alți fermieri din aceea și zonă.
În calitate de fermier gazdă în cadrul Proiectului Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți, domnul Tudor a fost invitatul unei emisiuni a postului de radio Antena Satelor, unde și-a expus punctul de vedere privind activitatea de fermier desfășurată în concordanță cu CBPA, problemele întâmpinate și soluțiile fezabile pe care le-a adoptat pentru rezolvarea acestor probleme.